Градска општина Обреновац започела је данас акцију поделе помоћи пензионерима коју је обезбедила Скупштина града Београда. У Обреновцу ће бити подељено 9.030 пакета, а пакет помоћи на кућну адресу добиће сви пензионери који имају примања испод 30.000 динара.

Сваки пакет је тежак 8,5 килограма и садржи 13 основних намирница – килограм брашна и шећера, литар уља, паштету, месни нарезак, кафу, чај, супу, детерџент, сапун, тоалет-папир. Уз ове намирнице налази се и запакована заштитна маска за лице коју је обезбедио Дом здравља.

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић је истакао да је план да данас помоћ буде дистрибуирана у селима Љубинић, Вукићевица, Пољане и Баљевац.

– Управо зато што смо са поделом дезинфекционих средстава кренули из центра града, сада ћемо обухватити цео Обреновац, тако да ће за овим пакетима до ових села доћи и дезинфекциона средства. Ја бих желео да замолим наше најстарије суграђане, пошто ова пошиљка иде на адресу на којој су пријављени у личној карти, да нам јаве уколико никога нема на адреси. Број телефона за слање СМС-а са тренутном адресом је 064-8322-674 или на општински кол центар – рекао је Чучковић.

Чучковић је поручио да је најважнија ствар да се кутија отвори испред домаћинства и да се не уноси у кућу. Намирнице се узму рукавицама а кутија се затим одложи у комунални отпад.

ЈП СКЦ је своје ресурсе и радну снагу ставио на располагање штабу за ванредне ситуације, те је спортска хала тренутно магацин за све пакете који стижу. Хала је дезинфикована, и у њу улазе само радници са пуном заштитном опремом, потврдио је директор овог предузећа, Иван Јегоровић.