На данашњој седници Већа градске општине Обреновац усвојен је Програм коришћења средстава буџета ГО Обреновац за 2011. годину опредељених за пољопривреду за исплату субвенција за набавку опреме за прераду меда на подручју ГО Обреновац у 2011. години.

 

  1. Овим Програмом утврђују се услови остваривања, начин коришћења и висина субвенције за набавку опреме за прераду  меда (центрифуге) на територији градске општине Обреновац.
  2. Право на субвенције за набавку  опреме имају правна лица – регистрована пчеларска друштва са територије градске општине Обреновац, у даљем тексту: корисници субвенција.
  3. Корисници субвенције остварују право на субвенцију за набавку опреме за производњу меда у току 2011. године.
  4. Субвенција се утврђује у висини од 40% од плаћеног износа набављене опреме корисника субвенција.
  5. Максимално одобрени износ субвенције по овом Програму износи 200.000,00 динара.
  6. Средства за субвенције обезбеђена су у буџету градске општине Обреновац за 2011. годину на позицији “Текуће субвенције за пољопривреду”.
  7. Исплата субвенција ће се вршити по достави потребне документације надлежној стручној служби Управе градске општине Обреновац.
  8. Захтев за остваривање права на субвенцију за набавку опреме за производњу меда се подноси Одсеку за финансије, Одељења за буџет, привреду, финансије и друштвене делатности Управе градске општине Обреновац, закључно са 01.11.2011. године.

Уз захтев корисник субвенције, односно регистрована  пчеларска друштва  подносе:

–         фотокопију потврде Агенције за привредне регистре о регистрацији друштва;

–         рачун за купљену опрему;

–         отпремницу за купљену опрему;

–         копију гарантног листа.

Комисији  Већа градске општине за пољопривреду и село, корисник субвенције је дужан да у року од 10. дана од преноса укупног износа  средстава за набавку опреме,   за сваког члана душтва који је добио наведену опрему достави:

–         фотокопију легитимације пољопривредног газдинстава члана пчеларских друштава, односно потврду о упису у регистар пољопривредних газдинстава;

–         потврду о чланству у пчеларском удружењу;

–         фотокопију личне карте и

–         потписану изјаву члана друштва, под материјалном и кривичном одговорношћу да је од корисника субвенције примио опрему.