Удружење грађана “Шанса” и група младих из Обреновца, уз подршку Канцеларије за младе Управе ГО Обреновац, у  уторак, 25. октобра, организују округли сто и трибину у оквиру националног пројекта “Инфо за каријеру-шанса за младе” који се реализује под покровитељством Министарства омладине и спорта.  Округли сто ће се одржати у сали за састанке ГО Обреновац са почетком у 12 часова, а трибина у просторијама Пољопривредно-хемијске школе у Обреновцу са почетком у 14 часова.

Пројекат се реализује на територији оштина Врање, Обреновац, Бачки Петровац, Пожаревац, Велика Плана, Књажевац, Велико Градиште и Свилајнац, у партнерству са локалним канцеларијама за младе и Удружењем предузетника “Слога” из Пожаревца. Примарни задатак пројекта је да створи услове за увођење услуга саветовања везаног за професионалну орјентацију и каријерно вођење, посебно за осетљиве групе младих, у већ постојећем Инфо центрима за младе у Врању, Обреновцу и Бачком Петровцу, које су већ отпочеле и реализују активности у оквиру инфо центара.

Група младих Обреновчана је завршила шестодневну обуку из ове области у организацији Удружења грађана “Шанса”, те је ово идеална прилика да своја нова знања и вештине поделе са представницима локалне заједнице и примене у даљем развоју овог сервиса. Циљ организовања округлог стола под називом “Могућности имплементације Инфо центра и линије комуникације актера на локалном нивоу” је анализа потреба младих, информисање о постојећим активностима и умрежавање са постојећим системима подршке. Округлом столу ће присуствовати представници институција и организација које су заинтересоване за унапређење положаја младих у Обреновцу и кроз међусекторско повезивање, пружити допринос општем циљу – повећању информисаности и запошљивости младих.

У оквиру трибине, за циљну групу младих, говориће се о потребама и могућностима које Инфо центар за младе на локалном нивоу може да пружи. Ови сервиси могу бити значајни за задовољење потреба младих везано за информације о даљем школовању, могућностима неформалног образовања, стипендирању, запошљавању, каријерном вођењу, неопходним вештинама на тржишту рада 21. века и широком спектру других информација важних за младе. У том смислу је важно прецизирати потребе младих и промовисати овакаве сервисе подршке у заједници.