Веб сајт Градске општине Обреновац учествује у такмичењу у оквиру највећег регионалног интернет фестивала, Web Fest .ME 2011. Web Fest .ME је највећи регионални интернет фестивал посвећен промоцији и унапређењу интернета и друштва у целини. Web fest .ME је сачињен од он-лине такмичења за најбољи веб сајт/веб пројекат и конференције која окупља најпознатије светске стручњаке из свих области веб индустрије.

 
Такмичарски део је ограничен на пројекте из региона и који се обраћају региону – Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска, Словенија и Македонија.
За Grand Prix фестивала је конкурисало више од 1100 сајтова са простора бивше Југославије, међу којима је и сајт Градске општине Обреновац. До 10. новембра у 23:59 грађани могу гласати преко сајта фестивала, www.webfest.me, као и преко сајта www.nadlanu.com, уз чију техничку подршку је и реализована гласачка платформа. Сваки гласач има право да изабере само један сајт ком ће доделити глас.
 
Највише сајтова пријављено је у категорији “информативни”, а по броју пријава следе “пословни”, па “најбољи визуелни дизајн”, “забавни” и “едукативни”. Међу такмичарским категоријама су и “e-commerce” сајтови, форуми, мултимедијални сајтови, магазини, експериментални, као и сајтови за мобилни телефон и сајтови “е-управе” – којих је пријављено најмање. Осим поменутих категорија, било је могуће пријавити и кампање у области интернет маркетинга, као и модне веб сајтове/пројекте. Према наводима организатора Web Fest .ME, биће додељено и једно специјално признање за допринос друштву, друштвени активизам.
Веб сајт Градске општине Обреновац такмичи се у категорији “институционални”, а за сајт можете гласати овде
Гласање публике
Публика може гласати на сајтовима www.nadlanu.com и www.webfest.me за Grand Prix фестивала по избору публике.
Гласање је организовано коришћењем званичне фејсбук апликације фестивала Web Fest .ME.
Сваки корисник фејсбук-а има право на један глас.
Уколико се установи да је исти корисник користио два или више различитих профила за гласање, биће му поништени сви гласови.
Победник ће бити сајт/пројекат који освоји највише гласова.
Гласање жирија
Жири ће гласати у 20 различитих категорија и доделиће Grand Prix фестивала по мишљењу жирија.
 
Свечана додела награда биће приређена средином новембра у Београду.  
 
Мисија Web Festа је побољшање квалитета живота људи у региону, а у извесној мери и на глобалном нивоу, и то подизањем нивоа свести о интернету и његовим могућностима кроз едукацију, такмичење, дружење и доделу признања најзаслужнијима. Web Fest.ME постоји већ четири године, а прво такмичење је организовано још 2007. године, када је интернет био мистерија и непознаница на овим просторима.