Јутрос је обављена дезинфекција улица на територији општине Обреновац. Радници Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” у наредном периоду вршиће свакодневно дезинфекцију свих јавних површина, посебно дечијих игралишта и  мобилијара.

– Јутрос смо имали акцију дезинфекције Улице Милоша Обреновића, Вука Караџића и Војводе Мишића, након тога планирана је дезинфекција улица у насељу Тополице. Улице се прво прскају дезинфекционим средством, након неколико минута почиње се са прањем свих поплочаних и асфалтираних површина. Планирано је да се сваки дан дезинфекционим средствима третирају урбани мобилијари по свим насељима, такође ћемо дезинфиковати и улазе стамбених зграда – рекао је Мирослав Мићић из Јавног комуналног предузећа ”Обреновац”.

Милош Станковић, члан Већа општине Обреновац, овом приликом се обратио гарђанима и истакао да ће Јавно комунално предузеће ”Обреновац”  предузети све потребне мере кад је у питању дезинфекција јавних површина и додао да су Савети станара у обавези да се организују и самостално дезинфикују површине у унутрашњем делу стамбених зграда.

У недостатку средстава за дезинфекцију, којима би се третирале површине у унутрашњем делу зграда, станари могу контактирати надлежне на број телефона 064/8322-567 ради добављања дезинфекционих средстава.

– Молим све да поштују одлуке Владе Републике Србије и да сви зједничким снагама очувамо здравље грађана – рекао је Станковић.