Јуче је донета одлука о објављивању ванредног стања на нивоу Републике Србије у циљу спречавања ширења корона вируса. С тим у вези, на територији општине Обреновац уведене су мере које се морају поштовати како би се сачувало здравље грађана и спречило ширење вируса.

Овим поводом председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић, обратио се грађанима и указао на основне мере које ће бити спровођене у наредном периоду.

У општини Обреновац одлучено је да се уведе целодневно дежурство повереника и заменика повереника цивилне заштите у свим месним заједницама.

Пензионери су упозорени да не напуштају своје домове, а уколико немају неког млађег члана породице који ће им доносити основне намирнице, могу се обратити општинском call centru 011/8726-412 и 011/8726-463

Обреновчани који су дошли из иностранства дужни су да остану у изолацији 14 дана и да у том периоду не напуштају своје домове.

Аутобуси јавног превоза возиће по суботњем реду вожње.

Кафићи и ресторани радиће од 8-20 сати уз контролу присуства мање од 50 људи у сваком тренутку.

Општинска управа са грађанима ће радити искључиво електронским или телефонским путем. Радници општине и Јавних предузећа старији од 60 година, као и они који имају неко хронично обољење од сутра ће остати у својим домовима и биће телефоном контактирани од стране својих руководиоца уколико буду били потребни.

Грађани који су запослени у осталим привредним субјектима (ТЕНТ, Про Тент, Меи Та, Банком, све приватне фирме и предузетници) свој радни ангажман ће договорити са својим послодавцима.

По налогу Штаба за ванредне ситуације, Јавно комунално предузеће ”Обреновац” почело је акцију дезинфекције улица, тротоара, паркова, тргова, и свих јавних површина.

Према речима директора Јавног комуналног предузећа ”Обреновац”, Славка Берића, у току дана планирано је третирање свих улаза стамбених зграда дезинфекционим средствима.

Берић је истакао да ће се чишћене града обављати у јутарњим сатима како би се спречиле саобраћајне гужве.

Председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић истакао је да за сада у Обреновцу не постоји човек са симптомима корона вируса  и додао да верује да ћемо самодисциплином и мерама које су уведене сачувати здравље грађана Обреновца и свих грађана Србије. Он је на друштвеним мрежама поновио речи председника Републике Србије, Александра Вучића ”Предаја никада није била опција за Србију” и додао да ћемо заједно у овој борби победити.