Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац у сарадњи са саобраћајном полицијом, данас је организовала још једну акцију, овога пута подељени су бесплатни противпожарни апарати.

– Противпожарни апарат није део обавезне опреме по закону о безбедности у саобраћају, међутим ове године било је неколико случајева самозапаљења возила, до чега не би дошло да су возачи тих или других возила која су у том тренутку била у близини имали апарате за противпожарну заштиту – рекао је Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају.

Он је истакао да у саобраћају на нашим путевима учествују возила старије производње, па је већа потреба за оваквом врстом опреме.

– Идеја оваквих акција је пре свега безбедно кретање свих учесника у саобраћају – додао је Вранешевић.

Он је том приликом подсетио све учеснике у саобраћају да имају на располагању јавне паркинг просторе и истакао да би требало приликом паркирања возила узети у обзир и она паркинг места чији капацитети често нису попуњени, што је случај са паркинг простором иза Дома војске који је готово неискоришћен а исто је врло атрактиван будући да се налази у самом центру града.

– Комисија ће у наредном периоду наставити традиционалне пролећне акције поделе кацига бициклистима и мотоциклистима, као и поделе заштитних уређаја  потребних за бицикле, пре свега сигналних лампи за предњу и задњу страну – рекао је Вранешевић.