У организацији КК “Playmaker”  у понедељак, 9. марта у фискултурној сали Прве обреновачке основне школе одржано је вече кошарке. На територији градске општине Обреновац активна су 4 кошаркашка клуба, а покрет за женску кошарку Марина Маљковић у Обреновцу постоји три године.

Догађају су присуствовали селекторка женске репрезентације Србије, Марина Маљковић, тренер, Томислав Томовић, Милош Станковић, члан Већа општине Обреновац и Владимир Даниловић из покрета за женску кошарку Марина Маљковић.

 

Станковић је том приликом подсетио да је пре десет година женска кошарка у Обреновцу била пред гашењем, али да је покрет за женску кошарку “Марина Маљковић” учинио доста на популаризацији овог спорта.

– Драго ми је што су сви клубови у Обреновцу јединствени када је у питању женска кошарка, четири клуба која имају талентоване девојчице у оквиру својих редова предали су своје знање у руке Радничког и на тај начин смо успели да остваримо велике резултате. Успели смо да оформимо две такмичарске селекције, ради се о категорији кадеткиња и о категорији јуниорки и сада се сви заједничким снагама боримо да у наредној години после дуго година сениорска екипа узме учешће у званичним лигама Србије – истакао је Станковић.

– Увек ми је драго да дођем у средину која је здрава, средину која улаже у спорт. Овде људе занима спорт, ови људи то показују, а оно што ми је најдраже је да моје колеге раде на прави начин и ја увек волим да дођем и да подржим људе који раде на прави начин. Наравно да никада није доста деце која се баве спортом – рекла је Марина Маљковић.

За дечаке и девојчице из Обреновца била је ово прилика да у разговору са врхунским тренерима сазнају и по неку тајну великих мајстора кошарке.