Пројекат изградње паркинг простора поред цркве Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу дошао је у фазу реализације. Годинама уназад постојали су различити проблеми на овом простору, пре свега проблеме су правили урушени објекти који су се налазили на овом месту и који су коришћени у различите сврхе. Пројекат изградње паркинг простора, који реализују општина Обреновац и Јавно предузеће за изградњу Обреновца, односи се на изградњу нових 25 паркинг места који ће бити од користи свим посетиоцима цркве, али и свима који раде у ”Првој обреновачкој основној школи” и који би своја возила паркирали на овом паркингу.

Сви паркинг простори који се налазе у центру градске општине, што је случај и са овим паркингом који је у изградњи, пружају значајан допринос бољој организацији саобраћаја.

Радове су посетили председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић, Милан Марошанин директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца и чланови Већа општине Обреновац, Милош Станковић и Предраг Јовановић.

Марошанин је том приликом истакао да је инвестиција вредна 7.982.000 динара и да очекује да ће радови бити завршени пре постављеног рока од 45 дана.

Он је најавио и нове пројекте чија се реализација припрема за наредни период.

– Упоредо са изградњом паркинг простора код цркве,  ЈП за изградњу Обреновца тренутно ради на изради пројектне документације за паркинг простор који ће се налазити преко пута, код ”Прве обреновачке основне школе”, код улаза у салу – рекао је Марошанин.

 

Станковић је истакао да је са повећањем животног стандарда и просечне зараде која на нивоу Републике Србије, према његовим речима износи 510 евра, приметно повећање броја возила како на територији града Београда, тако и на територији општине Обреновац.

Марошанин и Станковић су искористили прилику да промовишу паркиг просторе у центру града, са циљем да се олакша функционисање свих учесника у саобраћају. Они су том приликом подсетили грађане да имају на располагању паркинг просторе у Улици Мајора Тепавца и у Улици Карађорђевој, за које сматрају да су недовољно искоришћени, а могли би својим капацитетима значајно допринети бољој организацији у саобраћају на територији урбане зоне.

Станковић је најавио да ће општина Обреновац узети у обзир све расположиве парцеле решених имовинско правних односа, како би исте искористили за изградњу паркинг простора и тиме олакшали свакодневно функционисање грађана.

Радиша Кузмановић, председник црквене општине Обреновац захвалио се општини Обреновац и Јавном предузећу за изградњу Обреновца на изградњи паркинг простора поред цркве, и самим тим решавању проблема недовољног броја паркинг места са којим су суочени посетиоци цркве.

Приликом посете радова, надлежни су искористили прилику и најавили да се у наредном периоду између ”Прве обреновачке основне школе” и Соколског дома у Обреновцу планира постављање споменика палим борцима на Солунском фронту у Првом светском рату.