Комисија за пољопривреду општине Обреновац обавештава пољопривреднике да је Град Београд расписао неколико јавних позива за које по традицији постоји велико интересовање. Јавни позиви су отворени до 3. априла и односе се на куповину малих трактора, прикључних машина, грла стоке, али и на  субвенције у области пчеларства, воћарства, повртарства и виноградарства.

Јелена Мушкиња из Комисије за пољопривреду општине Обреновац  овом приликом истакла је да сви заинтересовани могу купити тракторе до 60 киловата снаге и нагласила да пријављени могу очекивати повраћај средстава у износу од милион динара без пдв-а. Према њеним речима ово је једини јавни позив који не укључује пдв, док остали подразумевају повраћај средстава од 80 процената са пдв-ом.

Јавни позив који се односи на куповину трактора и остале механизације можете преузети овде.

Интересантне су субвенције које се нуде пољопривредницима у области сточарства.

– У оквиру јавног позива који се односи на пољопривреднике који се баве сточарством омогућена је куповина квалитетних приплодних грла стоке, првенствено матичних грла крава, такође заинтересовани могу конкурисати и за 10 приплодних оваца или коза, овога пута је искључена могућност конкурисања за добијање свиња, будући да је интересовање за куповину ове врсте стоке мало – рекла је Мушкиња и додала да сточари такође могу конкурисати за средства којима би купили опрему за одгјање стоке.

Јавни позив који се односи на област сточарства можете преузети овде.

Као и протеклих година и ове године пажња је усмерена и на област пчеларства.

– Јавни позив из области пчеларства се односи на куповину вагица, сатних основа, до 20 кошница и све остало што је неопходно у производњи меда – истакла је Мушкиња.

Јавни позив који се односи на субвенције из области пчеларства можете преузети овде.

Град Београд расписао је и јавни позив који се односи на воћарство и повртарство, где су отворене могућности за добијање противградне мреже, система за наводњавање кап по кап, за ограде, као и пластенике који су најтраженија опрема.

Јавни позив који се односи на област воћарства и повртарства можете преузети овде.

Представници канцеларије за пољопривреду општине Обреновац позивају све пољопривреднике да поднесу пријаве за редовне републичке годишње субвенције, а за све додатне информације о конкурсима и јавним позивима, пољопривредници се могу информисати у канцеларији за пољопривреду.

Према речима Мушкиње, у среду, 11. марта у Спортско-културном центру ”Обреновац” у 18 часова планирано је одржавање стручног предавања за пољопривреднике.