Основну школу “Живојин Перићу Стублинама посетили су председник општине Жељко Јоветић и члан Општинског већа задужен за културу и обрзовање Новица Филиповац. Разлог посете су завршени радови на реконструкцији крова у овој школи коју похађа око осамсто ученика. 

– Пре пар година, када смо добили ингеренције текућег одржавања основних школа, реконструкцију кровова на школским објектима смо поставили као приоритет. Урадили смо кровове скоро на свим школама где је то било потребно и кров у ОШ „Живојин Перић” је последњи за санацију. Осамсто ђака похађа школу у Стублинама и идеја нам је да ученици остану у сеоским школама, због чега и улажемо у њихову реконструкцију. У овој школи има још много тога да се уради. Неопходни су унутрашњи радови, обнова подова, столарије, постављање нове расвете… И због тога је школа у Стублинама приоритет у следећем периоду – рекао је председник општине Жељко Јоветић. 

Милош Сакић, директор ОШ „Живојин Перић” у Стублинама, каже да је један део школе грађен још крајем 19. века и да је кров био стар око 50 година.

– Сада је кров реконструисан и више немамо старих кровова на нашем објекту, како у централном тако и у истуреним одељењима. У издвојеним одељењима у Великом Пољу и Трстеници кровови су обновљени прошле године – казао је Сакић. 

Из буџета општине Обреновац ове године је издвојено 30 милиона динара за санацију и реконструкцију објеката основних школа. У току су радови у ОШ „Јован Јовановић Змај” и у школама у Љубинићу и Грабовцу. До краја године се очекује завршетак радова на канализационој мрежи у ОШ „14. октобар” у Баричу.