Џудо и самбо клуб ”Обреновац” је од јануара 2020. године постао део програма ”Еко динар”. Клуб је основан новембра 2018. године, а тренутно има 50 чланова и део је Супер лиге Србије.

Милош Станковић, председник Комисије за спорт општине Обреновац честитао је клубу прикључење јединственом програму и подсетио је на могућности које пружа програм ”Еко динар”. Према речима Станковића, општина Обреновац кроз поменути програм инсистира на успостављању адекватних услова за бављење спортом, међутим основни циљ реализације програма ”Еко динар” је пре свега склањање деце са улице и анимирање популације младих да активно и квалитетно проводе слободно време.

Тренери и млади спортисти убудуће биће фокусирани само на освајање нових медаља, будући да ће се, како он каже, подршка општине Обреновац односити на помоћ у функционисању клубова који су део програма ”Еко динар”.

Бранко Живковић, председник Џудо и самбо клуба ”Обреновац”  истакао је да ће улазак клуба у програм ”Еко динар” знатно олакшати организацију такмичења и сличних активности, будући да је у протеклом периоду велики проблем представљало прикупљање средстава потребних за одлазак на такмичења. Он је том приликом рекао да су се појавили нови чланови од када је клуб постао део програма ”Еко динар”.

Он је додао да ће такмичење клуба у супер лиги Србије омогућити одвајање средстава за потребе сениора, за њихове премије, припреме и кампове који су, према његовим речима, од изузетног значаја за едукацију такмичара, будући да велики број стручњака борави у џудо камповима.

Живковић је искористио прилику да се захвали на сарадњи председнику Комисије за спорт општине Обреновац, ГО Обреновац и Јавном предузећу ”Електропривреда Србије” које како он каже пружа подршку када су у питању сениорска такмичења.

Он је обећао да ће се клуб у будућности наћи у првих пет клубова у Супер лиги Србије, као и да ће, у сарадњи са Комисијом за спорт, у наредном периоду бити организоване радионице.