Под слоганом „Природно“ у Београду је отворен седми Међународни сајам електричне енергије, угља, гаса, нафте и обновљивих извора енергије „Енергетика 2011“ и осми Међународни сајам заштите животне средине „Екофер“. На овогодишњем сајму представиле су се значајне домаће и иностране компаније, као и институције које се баве производњом и дистрибуцијом различитих видова енергије, заштитом и очувањем животне средине. Међу њима су били и Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине на територији општине Обреновац и Привредно друштво „ТЕНТ“.

 
Обе сајамске манифестације, у којима учествује око 250 излагача из 11 земаља, свечано је отворио Оливер Дулић, министар заштите животне средине, рударства и просторног планирања. Након отварања министар Оливер Дулић је у друштву гостију из Немачке, на челу са Клаусом Дитрихом, генералним директором Минхенског сајма, и др Ацом Марковићем, председником Управног одбора ЈП ЕПС,  посетио штанд ПД „ТЕНТ“, највећег произвођача електричне енергије у региону.
 
Том приликом је Петар Кнежевић, директор ове компаније, заједно са својим сарадницима, представио Стратегију развоја обреновачких термоелектрана у наредном петогодишњем периоду, као и досадашње резултате који су учињени на ревитализацији и модернизацији постројења и заштити животне средине. Говорећи о будућем развоју термоенергетских капацитета у овом привредном друштву, Петар Кнежевић је рекао да је за реализацију свих планираних пројеката до 2017. године потребно уложити око 1,1 милијарди евра.
 
У обраћању својим домаћинима и бројним посетиоцима штанда, министар Дулић је нагласио да је ЕПС лидер у региону када је у питању инвестирање у заштити животне средине. Он је, такође, рекао да држава има озбиљну намеру да улаже средства у електроенергетски сектор који представља велику шансу за развој земље и да ће се поред инвестирања у области екологије средства пласирати и у обновљиве изворе енергије.
 
Првога дана сајма на штанду ПД „ТЕНТ“ своје пословне, производне и техничке могућности представиле су и две иностране фирме из Пољске, АЛСТОМ и РАФАКО, са којима „ТЕНТ“ остварује дугогодишњу успешну пословну сарадњу.
 
Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине на територији општине Обреновац на Међународном сајму енергетике и заштите животне средине „Екофер“ представља све што је у претходном периоду обављено у овом предузећу. 
 
– Идеја нам је била да учешћем допринесемо свим догађањима која су значајна за заштиту животне средине. Истовремено, ово је добра прилика да промовишемо нове сугестије и пројекте као и да упознамо Министарство за заштиту животне средине и просторног планирања и остале надлежне институције са нашим радовима. На овогодишњем сајму представљено је по нешто из свих оних области којима се ми бавимо, а то су мониторинг животне средине (сликовито приказан у Информатору о стању животне средине у Обреновцу), заштита природе односно природних добара, као и све Студије које смо до сада урадили. Када је у питању посећеност нашег штанда ја сам задовољан, како од стране институција тако и од стране посетилаца – рекао је директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине на територији општине Обреновац Слободан Молеровић. 
 
Покровитељи сајма енергетике и заштите животне средине су Министарство за инфраструктуру и енергетику и Министарство заштите животне средине, рударства и просторног планирања  уз подршку Електропривреде Србије и Привредне коморе Србије.