Протеклог викенда у Врњачкој Бањи бесплатно је боравила група од 250 обреновачких пензионера. Њих је у недељу посетио Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац.

Том приликом, Чучковић је подсетио да се општина Обреновац кроз реализацију различитих пројеката годинама уназад, бави побољшањем услова свакодневног живота најмлађих и најстаријих суграђана, тако да коментари о томе да се ради о предизборној кампањи нису тачни.

– Новац који се потроши на бесплатне излете пензионера, у суштини су зарадили сами пензионери изградњом нашег Обреновца. Ми и нове генерације смо наставили изградњу општине Обреновац, урадили смо нови аутопут, нове фабрике на месту где је била ”Прва искра” Барич, у којој су старији суграђани некада радили, изградили смо низ нових школа, нову зграду Дома здравља, али оно што чини живот јесу и овакве манифестације – рекао је Чучковић и изразио наду да ће се овакви пројекти наставити и да ће пензионери дуго моћи да уживају.

Пензионери су били смештени у Хотелу ”Банбус” у чијој су поликлиници имали могућност и да изврше бесплатне лекарске прегледе.

Као  и протеклих година и ове године, у периоду од 24. фебруара до 20. марта сви пензионери заинтересовани за дводневни боравак у Врњачкој Бањи могу поднети своје пријаве у згради општине Обреновац или у својим месним заједницама. Приликом пријављивања неопходно је доставити личну карту и исечак последње примљене пензије.