Настављају се радови на реконструкцији путева на територији општине Обреновац. Данас се изводи потпуна реконструкција Улице Палих бораца у Малој Моштаници у дужини од 4,5 километара и планирано је да се ова дужина пута покрије пуним профилом новог асфалта од два нивоа са изменом подлоге.

Мирко Вранешевић, председник Скупштине Градске општине Обреновац је приликом обиласка радова истакао је да су овог пролећа грађевински радови на територији општине Обреновац одвијају у пуном капацитету.

Према његовим речима, на територији општине тренутно је актуелно седам градилишта, с тим да су радовима обухваћени пре свега путеви од велике важности за суграђане месних заједница.

– Радови се обављају на територији месне заједнице Пироман, након којих је планиран почетак радова у Бровићу, а затим у Баљевцу – нагласио је Вранешевић.

Вранешевић је додао да ће екипе које раде у Улици Палих бораца, радити на деоници од ресторана ”Дубоко”, па све до месне заједнице у Малој Моштаници.

– Овај пут је доста оштећен, будући да овим путем пролази велики број аутобуса сваког дана. Ову улицу користе сви становници Мале Моштанице и велики број становника Барича, како би што пре стигли до Београда –  рекао је Вранешевић и додао да су у току радови на реконструкцији путева и у месним заједницама Грабовац и Ушће, након којих се планирају радови на реконструкцији путева у месној заједници Звечка.

Приликом обиласка радова, председник Савета месне заједнице Мала Моштаница, Иван Лазаревић истакао је да је у Малу Моштаницу стигла највреднија инвестиција у последњих 30 година.

– Ова улица је актуелна од 1969. године и од тада није ни једном тотално реконструисана. Радови су били парцијални, обављали су се на оним деловима који су пропадали – објаснио је Лазаревић.

Он је најавио да ће Јавно комунално предузеће ”Београд пут” у уторак, 25. фебруара добити сагласност од Секретаријата за саобраћај за обуставу саобраћаја, па је искористио прилику да замоли све суграђане за стрпљење у наредном периоду.

Према његовим речима постоји предлог да се саобраћајница затвара у периоду од 9 сати до 13 сати, тако да ће сви они који иду овом саобраћајницом до посла, моћи на време да стигну на своја радна места и да се у догледно време врате кућама.

Председник градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић обишавши радове искористио је прилику да обавести суграђане да је почела реализација пројекта брзих трака од Обреновца преко Барича, Умке, Дубоког до Остружнице.

– Планирано је да се реализацијом овог пројекта трајно заустави клизиште у Дубоком – рекао је Чучковић.

Чучковић наводи да ће у реализацији пројекта учествовати ЈВП ”Србијаводе” због измештања речног тока, такође учешће ће узети и Јавно предузеће ”Србијашуме” због великог броја парцела које су у локалном власништву, као и све релевантне надлежне институције које су учествовале у изградњи аутопута.