У Основној школи у Дражевцу изводе се радови на завршетку фискултурне сале, свлачионица, тоалета и учионичког блока који подразумева уређење четири кабинета. У току су завршни грађевинско-занатски радови на привођењу простора планираној намени. 

Основну школу у Дражевцу посетио је председник општине Жељко Јоветић. 
– Школа у Дражевцу је завршена 2004. године када је требало да буде завршена и фискултурна сала, међутим то се није догодило. Наша жеља је била да овај објекат приведемо крају. Расписали смо тендер, добили извођача и требало би до краја октробра да овај посао буде завршен – рекао је Жељко Јоветић у Дражевцу. 
Радови укључују постављање хидроизолације и термоизолације у фискултурној сали и ходницима, постављање подне и зидне керамике у ходницима и степеништу, израду паркета у фискултурној сали, израду подова и молерско фарбарске радове. 
 
 
Директорка ОШ “Дражевац” Слободанка Смиљковић је рекла да ће салу користити 180 ученика у матичној школи, али да ће бити организована и спортска дружења за ученике из издвојених одељења. 
– Надам се да ћемо у другом полугодишту почети да користимо фискултурну салу и још четири учионице. Нама ово пуно значи јер ће деца први пут имати фискултурну салу у Дражевцу. Сада ћемо моћи квалитетније да обављамо наставу физичког васпитања и настава више неће  зависити од временских услова – казала је директорка. 
Уговорена вредност радова је 8.4 милиона динара.