На терену фудбалског клуба ”Полет” из Грабовца у току су радови на изградњи система за заливање терена. Радове су обишли Милош Станковић, члан Већа градске општине Обреновац и Жељко Топаловић председник Савета месне заједнице Грабовац.

Милош Станковић je том приликом истакао да је изградња базичне спортске инфраструктуре један од основних приоритета за даље унапређење спорта на територији градске општине Обреновац.

– Кроз годишњи програм помоћи спортским клубовима били смо сагласни да подржимо фудбалски клуб из Грабовца, издвајањем средстава за бушење бунара и изградњу комплетног система за заливање што ће допринети квалитету терена и тиме такмичење у општинској лиги учинити успешнијим – рекао је Станковић.

Према његовим речима, овакав терен је лакше одржавати, а уз то створиће се и бољи услови за тренинге.

– Циљ је и да поред сениора, задржимо децу коју смо кроз програм ”Еко динар” успели да склонимо са улице – додао је Станковић.

– Наставићемо са развојем спортске инфраструктуре у различитим месним заједницама. С тим у вези, планирано је уређење трибина, изградња система за заливање, у будућем периоду следе наставци радова у месној заједници Љубинић и у месној заједници Трстеница. Такође, општина Обреновац ће подржати све предложене програме у области спорта за које постоје реалне потребе – закључио је Станковић.

– Овај систем за наводњавање терена ће бити од користи у летњем периоду, када су падавине ређе и самим тим ће услови за тренирање бити бољи – рекао је Жељко Топаловић.

Срђан Салкановић, председник фудбалског клуба ”Полет” из Грабовца приметио је да општина Обреновац у протеклом периоду помаже фудбалским клубовима, како он каже, не само фудбалском клубу из Грабоваца, већ и оним клубовима који су део најниже лиге.

Према његовим речима, фудбалски клуб ”Полет” из Грабовца у тиму сениора има око 25 фудбалера, док у млађим селекцијама има 35 фудбалера.