У месној заједници Звечка у току су радови на асфалтирању. Данас се асфалтира Улица 15. и у наредном периоду планира се асфалтирање Улице Солунског фронта код кућног броја 12 и Улице Радована Стублинчевића преко рампе.

Приликом обиласка радова, Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца рекао је да ће у наредних месец дана бити асфалтирано преко 5 километара некатегорисаних путева на 22 локације у 11 различитих месних заједница.

– То је посао који је заостао из прошле године, који није могао бити урађен услед лоших временских услова. Од 1. марта ове године планирани су нови уговори, биће асфалтирано нових 100 некатегорисаних путева на територији општине Обреновац – додао је Марошанин.

Пројекат ”Пут до сваке куће” траје неко време и током реализације истог било је имовинско правних проблема. Основни мотив свих грађана који су одлучили да се одрекну земљишта у корист државе, како каже Марошанин били су управо радови на асфалтирању.

– У овом тренутку постоји преко 200 поднетих захтева, решено је око 160 пристиглих захтева, док су преостали још у процедури – истакао је Марошанин.

– Очекујемо да општина Обреновац крајем текуће године одвоји још један део средстава и да се понови расписивање јавне набавке у циљу што бржег асфалтирања свих некатегорисаних путева на територији општине Обреновац – закључио је Марошанин.

– Почетак 2020. године указује да ће и ове године месна заједница Звечка бити у великим радовима на изградњи путева – рекао је Петар Лалић, председник Савета месне заједнице Звечка.

– Пре три дана изведени су радови на 8 локација, где је 1420 метара пута покривено струганим асфалтом – додао је Лалић.