Данас је у засеоку Шевар у месној заједници Грабовац изграђен први прикључак на нову водоводну мрежу. Том приликом домаћинство Миће Панића посетили су председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић, директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”, Бранко Матић и Жељко Топаловић, председник Савета месне заједнице Грабовац.

Месна заједница Грабовац има изграђену примарну водоводну мрежу, међутим недостаје секундарна мрежа чија се изградња планира у наредном периоду, што ће створити неопходне услове да се домаћинства ове месне заједнице прикључе на мрежу за водоснадбевање.

Бранко Матић је објаснио да је планирано да се у наредном периоду створе услови да се сва домаћинстава овог краја прикључе на новоизграђену градску водоводну мрежу и тиме реши дугогодишњи проблем.

– Изградили смо примарно-секундарни вод у дужини од 860 метара, пречника фи 90 и настављамо са радовима, планирано је да урадимо још 6 бочних уличица где ће нова линија бити дугачка 780 метара, пречника фи 63 – рекао је Матић.

– Ово је практично посао којим настављамо рад на изградњи секундара у Стублинама и у Грабовцу. У  Стублинама су изграђена прва 4 секундара, а сада се обављају послови на изградњи секундара у Грабовцу, након тога планирано је да се наставе радови у Стублинама, како би се изградио још један преостали секундар, након чега се у Грабовцу послови настављају и приводе крају – додао је Матић.

Он је том приликом истакао да је испројектовано преко 20 километара секундара и да је за те послове у претходном периоду добијена грађевинска дозвола.

Матић је указао на допринос које ЈКП ”Водовод и канализација” имају у пројектима на изградњи водоводне мреже, у својим техничким и кадровским капацитетима.

– Месна заједница стоји на располагању сви становницима овог краја и настојаћемо да помогнемо свима где је то могуће, као што смо то учинили за Мићу Панића – рекао је Жељко Топаловић, председник Савета месне заједнице Грабовац.

Том приликом, Мића Панић захвалио се председнику Савета месне заједнице, Топаловићу, Матићу, директору ЈКП ”Водовод и канализација” и председнику општине Обреновац, Мирославу Чучковићу, на залагањима да се створе потребни услови за прикључење на водоводну мрежу.

– Подносили смо више пута захтеве за прикључење на водоводну мрежу, међутим сада су се створили услови да наше домаћинство добије воду – рекао је Мића Панић, становник Шеварског краја.

Председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић најавио је да је већ следеће недеље планиран почетак пројектовања изградње водоводне мреже за месне заједнице Грабовац и Вукићевицу, месну заједницу Дрен и месну заједницу Орашац.