Комисија за безбедност у саобраћају у сарадњи са градским Секретаријатом за саобраћај и саобраћајном полицијом општине Обреновац  у Улици Мајора Тепавца наставља са акцијом поделе пакета грађанима. Овога пута грађанима су подељени гребачи за снег и пакети који садрже сигурносне троуглове, уже за вучу и резервне сијалице што је по закону о безбедности у саобраћају обавезан део опреме које свако возило мора да има у сваком тренутку.

– Иако ове године нисмо имали снежне падавине којима смо се надали, сигурно је да ће грађани Обреновца имати прилике да користе ове гребаче у наредној зимској сезони или у ситуацијама пролећног мраза – рекао је Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају.

Вранешевић је том приликом истакао да геребачи за стакло и чистачи снега нису део обавезне опреме, али како он каже возачи неретко у журби не стигну да очисте своја возила, па су оваква возила чест узрок несрећа у саобраћају.

– Поделом ових пакета апелујемо на возаче да припреме своја возила пре него што крену у саобраћај и тиме подигну безбедност на виши ниво – рекао је Вранешевић.