Путарске машине ових дана су ангажоване на насипању некатегорисаних путева у Дрену и Великом Пољу, након чега ће се овај посао обављати и у Орашцу, Љубинићу и Мислођину.

За потребе ових радова Градска општина Обреновац обезбедила је 6000 кубика струганог асфалта као остатак од прошлогодишњих радова на путевима широм општине.

Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца том приликом подсетио је да је крајем прошле године потписан уговор за санацију и реконструкцију атарских и некатегорисаних путева.

– У послове смо ушли почетком ове године и скоро 70 одсто посла је одрађено, када је у питању пресвлачење путева струганим асфалтом  – рекао је Марошанин.

Он је додао да је планирано да се за наредних двадесет дана заврше послови везани за насипање некатегорисаних путева струганим асфалтом.

– Упоредо са овим радовима Јавно предузеће за изградњу Обреновца са својим радним машинама обавља послове на ископу путних канала, на орезивању комплетне обале дуж некатегорисаних путева и очекују се почетком марта нови уговори везани за асфалтирање атарских путева, као и за санацију и реконструкцију некатегорисаних путева – истакао је Марошанин.

– Прошле године имали смо скоро 480 километара обрађених некатегорисаних путева. Ове године планирана је реконструкција и санација више од 600 километара некатегорисаних путева – додао је Милан Марошанин.

– Пут на којем се изводе радови важан је за све становнике Дрена, међутим немогуће је завршити цео пут који је оштећен, већ само један његов део. Настојаћемо да кроз сарадњу са општином Обреновац обезбедимо материјала колико год је могуће и да одрадимо остатак оштећеног пута – рекао је Драган Јовановић, председник Савета месне заједнице Дрен.