Настављају се радови на санацији и потпуној реконструкцији тротоара широм градске општине Обреновац. Јавно комунално предузеће ”Београд пут”  ће у наредна три месеца изводити поменуте радове на територији градске општине.

Мирко Вранешевић, председник Скупштине градске општине Обреновац том приликом указао је на значај који тротоари имају у остваривању безбедности свих учесника у саобраћају.

– Где год да постоје уређени тротоари, смањен је број саобраћајних незгода. Уређењем тротоара омогућује се пешацима простор који заслужују и који им је потребан да би безбедно дошли до својих одредишта, а и олакшава се возачима, јер не морају да обилазе пешаке који би се у случају недостатка тротоара морали кретати путем, тако да се самим тим осигурава безбедност свих учесника у саобраћају – истакао је Вранешевић.

Он је најавио потпуну реконструкцију тротоара код Јавног комуналног предузећа Обреновац, у Улици Цара Лазара. Вранешевић је том приликом представио детаљан план радова на реконструкцији тротоара на територији општине, па с тим у вези истакао је, да је планирана реконструкција на тротоарима поред основне школе ”Посавски партизани”, на тротоару код црне тачке, на десној страни која је тренутно неприступачна пешацима, као и реконструкција дела тротоара у Немањиној улици.

– Уколико у наредном периоду буде било доступних средстава, планирана је реконструкција и других тротоара на територији градске општине – рекао је Мирко Вранешевић.

– Активности Јавног предузећа за изградњу Обреновца и градске општине Обреновац у вези санације и реконструкције тротоара на територији општине започети су крајем прошле године, израдом првих планова – рекао је директор Јавног предузећа за изгрању Обреновца, Милан Марошанин.

– Град Београд, односно ”Путеви Београд” располажу информацијама о томе који су тротоари оштећени и на којим местима је неопходна санација и реконструкција – додао је Марошанин.