Започети су радови на реконструкцији Савске улице од Шабачког пута до Матића краја у месној заједници Ратари. Улица је у претходном периоду била веома оптерећена тешким саобраћајем због ископа песка за изградњу аутопута. Радови ће трајати наредне две недеље, а Ратаре је данас обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

– Желим у лично име да се захвалим свим мештанима села Ратари на стрпљењу које су приказали у претходном периоду с обзиром да су били под великим оптерећењем великог броја грађевинских машина и камиона због изградње аутопута. То је велика ствар за Обреновац и они су своју жртву дали у претходном периоду. Ми ћемо као општина пронаћи начин да им се захвалимо пре свега кроз изградњу инфраструктурних пројеката као што је канализација – казао је Чучковић.

Он је нагласио да су машине за изградњу канализације на Шабачком путу од Црне тачке до Ратара већ на терену и додао да ће се од следеће недеље видети распламсани радови на том подручју.

– За комплетно насеље Ратари се пројектује канализација и то ће бити прво село са независним системом канализације. Септичке јаме су рак рана нашег становништва и њихов одлазак у историју ће бити значајно побољшање квалитета живота – закључио је Чучковић.

Предраг Миливојевић председник Савета месне заједнице Ратари се захвалио општини на овим радовима и изразио наду да ће улица бити доведена до савршенства. Он је истакао да су при крају и радови на изградњи локалних путева, и додао да се у договору са општином ускоро прелази на реконструкцију Ратарске улице и Павловића краја.