У петак је у холу Спортско – културног центра одржана јавна презентација радова насталих у склопу програма “Обреновац – град знања”. Презентовани су резултати рада 26 радионица, међу којима су: школе језика, гитаре, израде сувенира, илустрације и стрипа, цртања и сликања, вајарске радионице, радионице лутке и практичан рад, као и фотографије са осталих радионица.

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је посетио изложбу и том приликом рекао да се Обреновац окренуо према младима, али да сличних програма у будућности треба да буде много више.

– Са идејом да Обреновац постане град знања смо и кренули у ову акцију почетком летњег распуста и резултате смо очекивали у октобру. Петсто младих људи је учествовало у 26 радионица, што показује да млади добро реагују на нашу понуду и очекујемо да оваквих ствари буде много више у будућности. Захваљујући програму “Обреновац – град знања” имамо младе људе који су научили да свирају, да цртају, основе јапанског и арапског језика… Можда им то послужи као путоказ за усавршавање у будућности или будући посао, али сигурно је да су богатији после овог искуства – рекао је Јоветић.

 

Циљ програма “Обреновац – град знања” био је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током летњег распуста.