Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром „Обреновац” и Библиотеком „Влада Аксентијевић”, и током овог зимског распуста у оквиру програма неформалног образовања реализује 7 бесплатних радионица под називом „Обреновац–град знања”. Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током зимског распуста.

Милош Станојевић, члан Већа градске општине Обреновац посетио је данас две радионице, Са науком на ТИ и Школу модерне гитаре.

Том приликом је подсетио да је овога пута, подржано седам радионица са различитим садржајима. Заинтересовани су се поред поменуте две радионице могли пријавити и на неку од следећих радионица: Реално о Селфијима, Рециклирај као Пикасо – уметничка радионица, Радионица декупаж технике, Мала школа израде накита, Школа певања, домаћа поп музика.

– Све ове радионице подржали смо са циљем да деца школског узраста за време зимског распуста креативно проводе своје слободно време, да се друже и уз то стичу корисна и нова знања – истакао је Станојевић.

Он је додао и да ће радионица гитаре бити продужена, трајаће до краја маја ове године, а након планираних часова, биће организован концерт где ће сва деца, полазници радионице имати прилику да покажу стечена знања.