Комисија за безбедност у саобраћају у сарадњи са одељењем саобраћајне полиције Обреновца наставља акцију коју претходних година упешно реализује, а односи се на поделу пакета прве помоћи грађанима Обреновца. Овога пута у сарадњу се укључило и Јавно комунално предузеће ”Паркинг сервис” Обреновац.

Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају рекао је да ће се све будуће акције, које се буду односиле на поделу материјала који је везан за безбедност у саобраћају, одвијати управо на паркиралиштима у Улици Мајора Тепавца, како би се скренула пажња јавности на могућности које нуди Јавно предузеће ”Паркинг сервис” Обреновац.

– Наше акције које су везане за поделу пакета помоћи који се односе на безбедност у саобраћају пре свега су наше настојање да повећамо свест о безбедности у саобраћају на територији градске општине Обреновац – истакао је Вранешевић.

Он је закључио да су грађани Обреновца савесни и да имају пакете прве помоћи и да је веома  мали број оних који исте немају или имају пакете чији је рок истекао.

– Оно што је мала замерка јесте што се пакети налазе у гепецима возила, па возачима нису на дохват руке, тако да је наш апел пре свега да се пакети прве помоћи преместе на места која би била доступнија возачима у случају било какве ситуације која би захтевала употребу ових пакета – додао је Вранешевић.

Игор Вујичић, директор ЈКП ”Паркинг сервис ” Обреновац искористио је прилику да обавести суграђане који активно учествују у саобраћају, да могу бити сигурни да ће у сваком тренутку пронаћи слободно паркинг место приликом паркирања својих возила у Улици Мајора Тепавца, која се налази иза Обреновачке бање.

Он је истакао да паркиралиште располаже са 250 паркинг места, која се налазе у другој зони система наплате, што значи да је цена по започетом часу 35.00 динара, а дневна карта 120.00 динара. Додао је и да постоји могућност за куповину месечне паркинг карте за физичка лица и да иста износи 1700.00 динара, а за правна лица 1400.00 динара.

– Сматрам да је Улица Мајора Тепавца сигуран и добар избор за све учеснике у саобраћају који настоје да стигну на време где год да су кренули, посебно јер се ово паркиралиште налази на 200 метара од самог центра града. Такође, подсећамо на наше паркиралиште код  Дома војске који располаже са 90 паркинг места, које ради 24 сата и где постоји могућност плаћања по започетом часу и који располаже савременим садржајем у смислу сигнализираних рампи, наплатне благајне, видео надзора и комплетног садржаја који је доступан свим возачима – рекао је Вујичић.