С обзиром да су се стекли повољни временски услови, у току су радови на реконструкцији путева широм општине Обреновац. У месној заједници Пироман изводе се радови на реконструкцији два километра пута који води од месне заједнице Пироман до Копова, док у Јасенку екипа “Срем пута” реконструише 1500 метара пута према Вранићу.

Мирковић Драган председник Савета месне заједнице Пироман рекао је да је пут изграђен пре 35 година и да је повремено крпљен. Он је навео да је за ову годину планирано да се уради део пута у Вепровици и у Кесовићима. Мирковић је додао да се мештани највише радују најављеним радовима на изградњи водоводне мреже у овој месној заједници.

Приликом обиласка радова у Пироману, председник општине Обреновац је навео да се у склопу ових радова изводи и реконструкција пута у Ратарима, пута у Мислођину код игралишта на путу за Дражевац, као и тотална реконструкција 4 километра пута кроз Дубоко, од Улице Палих бораца у  Малој Моштаници до силаска на Обреновачки пут.

– Нећемо се овде зауставити док не дођемо до последњег квадратног метра асфалта који треба да се изгради или да се реконструише – истакао је Чучковић и најавио да ће ускоро кренути радови на тоталној реконструкцији тротоара у  Улици Аце Симовића.

Радован Манојловић, помоћник председника градске општине Обреновац је рекао да се паралелно са радовима на локалним путевима у општини Обреновац, планирају радови на некатегорисаним путевима на територијама месних заједница.

Мирко Вранешевић, председник Скупштине градске општине Обреновац је обишао радове у Јасенку и том приликом истакао да је деоница пута која се реконструише оптерећена зато што представља главни правац Јасенчана са Обреновцем и даље ка Београду.

– Овде пролази линија градског превоза која вози директно за Београд. Након завршетка радова, инсистираћемо да “Београд пут” врати хоризонталну сигнализацију, како би се ограничења брзине поштовала – закључио је Вранешевић.

Председник Савета месне заједнице Јасенак, Добривоје Радосављевић је подсетио да је у координацији са градском општином Обреновац дошло до реализације реконструкције два крака пута, наиме пут Л-2004 и Л-2005 у дужини од 1500 метара.

– Након овога планирани су радови на путу Л-2038 за Шумадију. Када се радови заврше у плану је крпљење рупа на све три деонице, тако да се тиме циклус реконструкције путева у Јасенку  завршава – најавио је Радосављевић.

Када временски услови буду дозволили, Јавно предузеће за изградњу Обреновца кренуће са насипањем некатегорисаних путева струганим асфалтом на већ припремљеној подлози коју извођач увеклико спрема.