У току су грађевински радови на изградњи котларнице за салу дома месне заједнице у Стублинама. ЈКП Топловод је већ набавио котао на пелет, а очекује се да радови буду завршени за месец дана.

– Сваким прикључком на систем даљинског грејања Топловод да велики допринос чистоти ваздуха у нашем граду, и ми смо веома посвећени томе. Као што и ЕПС даје велики допринос великим инвестицијама, топловод сваким својим прикључком на систем даљинског грејања угаси једно приватно ложиште и угаси један димњак – казао је директор ЈКП Топловод, Борис Ивковић.

Он је истакао да тамо где систем даљинског грејања не постоји и у удаљеним сеоским срединама предузеће активно помаже да се омогући грејање значајних установа на еколошки прихватљив извор грејања.

– Пелет је еколошки прихватљив у Европи. Дом у Стублинама је шести објекат у сеоским срединама где је топловод помогао да се угаси ложиште и да се омогући комфор исти као у граду – закључио је Ивковић.

Петар Петровић председник Савета месне заједнице је навео да је инсталација у сали већ урађена.

– Грејање у дому је битно, зато што село, на нашу срећу и радост, има два културно уметничка друштва у којима активно учествује преко 150 деце. Много ми је драго да ће следеће сезоне имати идеалне услове за рад и зими. У следећеој фази планирамо да урадимо и други део дома културе, и у приземљу и на спрату, како би цео дом био комплетан – рекао је Петровић и нагласио да ће, поред дома на Забрежју, ово бити једини сеоски дом који има централно грејање.