Веће градске општине Обреновац донело је одлуку о расписивању јавног конкурса за доделу бесповратних средства предузетницима, микро и малим правним лицима у укупном износу од 6.000.000,00 динара из средстава обезбеђених Одлуком о буџету градске општине Обреновац за 2020. годину.

Бесповратна средства се одобравају привредним субјектима у једнократном износу до 60.000,00 динара и то за субвенционисање трошкова набавке: нове или половне опреме или машина, делове машина или специјализованих алата као и репро-материјала и сировина.

Члан Већа градске општине Обреновац Предраг Јовановић је позвао све заинтересоване предузетнике да се пријаве.

– Позивам све привреднике и предузетнике да буду ажурни и брзи у прикупљању потребне документације. Потрудили смо се да упростимо цео поступак, и сада свако уз мало труда може да прибави ту документацију. Драго ми је да улазимо у континуитет оваквих дешавања, трудићемо се да у наредним годинама овакви конкурси постану пракса. Идеја нам је да повећамо износ средстава, и то можемо да приуштимо захваљујући чињеници да је наш буџет све већи због тога што на нашој територији има све мање незапослених – казао је Јовановић.

Право на доделу средстава имају привредни субјекти који имају седиште и обављају делатност на територији градске општине Обреновац; који су регистровани у Регистру привредних субјеката; над којима није покренут стечајни поступак или поступак ликвидације; који су измирили пореске обавезе; и којима је сврха и намена инвестирања у опрему и репро-материјал у складу са делатношћу коју обављају.

Текст и услове Јавног конкурса можете погледати овде.