Данас је Веће градске општине Обреновац донело Одлуку о расписивању конкурса за доделу 50 студентских новчаних награда најбољим студентима основних и мастер студија акредитованих факултета и високих школа у школској 2019/2020. години.

Помоћник председника општине Драган Блажић је објаснио да се додељује награда за 45 студената факултета чији је оснивач Република Србија и 5 награда студентима акредитованих приватних факултета.

– Радује нас чињеница да је сваке године велики одзив студената и да имамо доста успешне деце, а у будућности, нас као град, чекају светли дани са њима на челу наших јавних предузећа и ове општине. Ово свакако није крај наше бриге о најуспешнијим студентима, јер размишљамо и о онима који ће после овог конкурса остати ”испод црте”. Наиме, првих 15 испод црте имају право да заједно са нашим најбољим средњошколцима у августу бесплатно летују на Закинтосу – подсетио је Блажић.

Блажић је додао да износ појединачне награде износи 72 хиљаде динара, као и да ће бити исплаћен у две рате, током марта и у јуну 2020. године.

Услове конкурса као и текст објављене Одлуке можете погледати овде.