Сталним консултацијама са надлежнима из Секретаријата за саобраћај града Београда, Комисија за безбедност у саобраћају ГО Обреновац се труди да појача безбедност учесника у саобраћају. У протеклом периоду акценат је стављен на постављење нових “лежећих полицајаца”, као и обнављење оних који су пропали.

-У Улици Проте Матеје Ненадовића има велики број мале деце, школског узраста, као и велики број дворишта и деце која се играју са лоптом, где смо могли да имамо неке нежељене ситуације. На основу иницијативе грађана, поставили смо успориваче саобраћаја. Због већег броја зграда и становника који живе у овој улици успоривачи саобраћаја су постављени у централном делу, а не на почетку улице где су се налазили претходних 15 година – казао је Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац и додао да ће у наредном периоду у овој улици бити урађена и два пешачка прелаза.

,,Безбедна зона” за све учеснике у саобраћају успостављена је и у Улици Милоша Обреновића. Овом приликом најављен је наставак акције постављања лежећих полицијаца и у сеоским месним заједницама, посебно у зонама школа.