Прошле године Градска општина Обреновац покренула је акцију “Деца деци”. У акцију су укључене све основне школе са територије општине Обреновац, чији ученици су прикупили пакетиће за основце из општине Обилић на Косову и Метохији.

Председница актива директора основних школа Вера Ђорђевић се захвалила свој деци и родитељима, као и просветним радницима што су учествовали у овој акцији.

– Ова канцеларија је пуна поклона, не само слаткиша, већ има свега што би децу обрадовало, ту су лопте, играчке, школски прибор, књиге. Наши ученици из свих школа и свих издвојених одељења су показали колико су солидарни и одговорни – казала је Вера Ђорђевић.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац је подсетио да је делегација општине пре више од месец дана посетила Обилић. Представници Обреновца су том приликом донирали опрему дому здравља у Обилићу као и опрему и спортске реквизите за основну школу.

– Наша браћа и сестре у Обилићу живе у изузетно тешким условима, а ми се трудимо да им помогнемо и да знају да смо уз њих и да могу сваки вид помоћи од нас очекивати – закључио је Блажић.

Члан Већа Градске општине Обреновац Олга Миросављевић је рекла да ће поклони деци бити уручени 27. јануара на дан када се обележава школска слава Свети Сава.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је подсетио да ће наши основци имати прилику да упознају своје другаре из Обилића јер ће следеће недеље заједно отићи на бесплатан климатски опоравак на Тари.