Средином следећег месеца је у плану отварање новоизграђеног крила Дома здравља ”Обреновац”. У току је уношење опреме и намештаја. У ново крило, укупне површине 2000 квадрата, ће бити смештена хитна служба, служба за здравствену заштиту одраслих и служба за кућно лечење.

– Оно што су грађани Обреновца чекали 50 година, напокон, приводимо крају. Грађевински радови су завршени, интерну примопредају смо урадили, намештај и опрема се уносе. Сви смо мотивисани и жељни да што пре почнемо да радимо у новом објекту – нагласио је директор ове установе, др Обрад Исаиловић.

Он се захвалио радницима и запосленима који су беспоговорно ангажовани на отварању новог крила. Подсетио је да ће у новом простору запослени и пацијенти имати на располагању већи комфор и бољу опрему.

Исаиловић је додао да у Дому здравља постоји задовољавајући број лекара, али је истакао да се кадар стално обнавља, јер се примају млади лекари.

– Нема незапослених лекара на бироу у Обреновцу, а такође, ми смо 13 лекара послали на усавршавање и специјализацију – закључио је Исаиловић.

Начелник хитне службе др Раде Милошевић је подсетио да је нова опрема набављена пре 6 месеци.

– Добили смо моћ да сву технологију и сва расположива знања која имамо ставимо у функцију здравственог система ове државе и наших корисника и да на неки начин растерећеније, у бољим и лепшим околностима, можемо да пружимо све услуге које се од нас очекују – истакао је Милошевић.