У априлу 2011. године на територији општина Обреновац и Уб почело се са реализацијом пројекта рехабилитације коловоза на регионалном путу Р-101 ОбреновацУб, који се финансира кредитом ИБРД (Светске банке) и Јавног предузећаПутеви Србијеи који је додељен извођачу радова Предузећу за путевеЗајечаркоје од 2006. године послује у оквиру концерна Strabag

Како је у току завршна фаза радова на овом регионалном путу, председник општине Обреновац Жељко Јоветић је обишао извођача радова.  

– Радови на ваљевском путу су започети у априлу месецу и тада смо од извођача добили уверавања да ће пут бити завршен почетком октобра. Морам признати да смо у почетку и сами били скептични, али смо желели да се све догоди онако како је и планирано. Током лета било је проблема које смо и очекивали. Било је проблема са преусмеравањем саобраћаја на локалне путеве, са комуналним предузећима, са превозницима, хитном помоћи и са прилазима домаћинствима и све је то уз добру сарадњу са извођачем решавано у ходу. Сада можемо да се похвалимо оним што смо и очекивали, а то је да ћемо до 6. октобра имати завршену једну модерну саобраћајницу која личи на магистралу – рекао је Жељко Јоветић.

Предраг Анђелковић, одговорни руководилац радова испред конзорцијума ПЗП “Зајечар” и “Интер-коп”, рекао је  да радови теку у складу са предвиђеном динамиком и да ће бити завршени 6. октобра.

– Тренутно се ради на завршном асфалтирању пута од изласка из Обрненовца до скретања за село Грабовац. Остало је да се уради још око километар завршног асфалтног слоја и са тим ћемо завршити комплетне радове на асфалтирању главног пута који је дугачак 25 километара – казао је Анђелковић.

До 6. октобра биће завршена хоризонтална и вертикална сигнализација, израђене банкине са обе стране пута, као и аутобуска стајалишта.

Пројектом рехабилитације–доградње коловоза на регионалном путу Р-101 биле су предвиђене неопходне интервенције како би се повећала безбедност саобраћаја, продужио век трајања предметног пута, смањили негативни утицаји уз минимално одржавање у предвиђеном планском периоду. 

Новопројектовани коловоз кроз градове Обреновац и Уб задржава постојећу ширину, док је на ванградским деоницама урађено проширење постојеће коловозне конструкције. Пројектом је обухватио и реконструкцију старих,  као и изградњу нових аутобуских стајалишта.

Након завршетка радова на овој деоници почеће радови на реконструкција пута Обреновац-Шабац. У питању је магистрални пут М19.

– Магистрални пут М19 је следећи путни правац који ће бити саниран и радови би, по најавама, требало да почну следеће недеље. У питању је јако значајан путни правац и надамо се истом квалитету изведених радова, пошто ће радове изводити исти извођач – казао је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.

Инвеститор овог пројекта је ЈП “Путеви Србије”, а средства су обезбеђена кредитом добијеним од Европске инвестиционе банке (ЕИБ).