У месној заједници Грабовац у току су радови на изградњи секундарне водоводне мреже. У питању је нова мрежa која се ради у насељу Шевар за више од 30 домаћинстава из овог краја. Радове изводи ЈКП Водовод и канализација ”Обреновац” због чега су направљене знатне уштеде.

– У насељу Шевар радимо примар у дужини од 890 метара. Поред тога радимо и у шест мањих сокака који се налазе у овом правцу. Упоредо са овим настављамо радове са изградњом водоводне мреже у Грабовцу. У току је јавна набавка за наставак изградње мреже од насеља Шевар па све до краја Вукићевице, то је примар у дужини од неколико километара – истакао је Бранко Матић, директор предузећа и додао да је то предузеће у претходном периоду испројектовало више од 20 километара водоводне мреже за овај део града.

Обиласку радова је присуствовао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је изразио захвалност свим радницима који су одмах на градилиштима на самом почетку године.

-Радници водовода и канализације су људи које често не видимо на терену а 365 дана су у служби грађана Обреновца. Данас овим радовима доказујемо да полако прилазимо свим деловима општине и на тај начин испуњавамо циљ да сви делови Обреновца имају воду. Први следећи задатак је када прође овај део поред Ваљевског пута, да се испројектује део Великог Поља како би ти становници добили воду као и мештани Пиромана и Бровића током ове године. Са канализационим цевима током године идемо дуж Шабачком пута, у Уровцима и Кртинској. Започећемо радове и у Баричу и Белом Пољу – казао је Чучковић и нагласио да се тренутно ради откуп свих парцела како би се у Обреновцу изградила фабрика за пречишћавање отпадних вода како би се еколошки побољшала слика општине и побољшало снабдевање свих становника здравом питком водом у 2020. години

Заменик председника МЗ Грабовац Жељко Топаловић рекао је да је ово битан дан за мештане овог дела Обреновца, који су годинама имали проблем са питком водом.