Велики број Обреновчана посетио је јуче манифестацију „Обреновац – град отвореног срца”, коју је општина Обреновац по десети пут организовала по угледу на традиционалну београдску акцију „Улица отвореног срца”. „Обреновац – град отвореног срца” одржан је на Градском тргу у присуству глумаца, плесача, музичара, кловнова, мађионичара и других уметника.

У склопу програма, који се одвијао на бини на градском тргу 1. јануара, публика је могла да види наступе балетских група, фолклорних ансамбала, слушаће песме дечијег хора и одгледаће представу ,,Обреновачког позоришта”. На витражима у парку биле су постављене фотографије са прошлогодишње манифестације ”Обреновац – град отвореног срца” и свако је могао да преузме фотографију на којој се налазе његови најмилији. На посебном штанду служио се чај, колачи и сендвичи за посетиоце.

Шахисти клуба ,,Хозе Раул Капабланка”, играли су симултанку са заинтересованима, правили су се божићни колачи. Деци су дељени беџеви, заставице са логом и знаком манифестације,а одраслима магнети са мотивима Обреновца.Поред овог штанда била је постављена кутија за прикупљање средстава за помоћ ,,Удружењу дистрофичара Обреновац” .Организован је литерарни и ликовни конкурс за ученике основних школа са темом “Зима у мом Обреновцу“, а награђени радови ће бити представљени у просторијама библиотеке „Влада Аксентијевић“. На тргу се организује и базар књига где своја издања приказују локални издавачи. Своје радове приказали су ученици основних и средњих школа, као и чланови Београдског центар за особе са инвалидитетом као и чланови Герентолошког клуба Обреновац. У парку је приказан рад одреда извиђача ,,Звезвдан Недељковић” и подмлатка Црвеноg крста Обреновац.

Програм се завршио доласком на трг чланова мото друштава у организацији клуба“Wariors“ на моторима који су делили поклоне и слаткише деци.

Празничну атмосферу употпунили су балони, украси, музика… На Тргу су децу забављали кловнови.

Основна идеја ове манифестације је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости.