У просторијама Друге месне заједнице у присуству грађана, представника Градске општине Обреновац, ЈКП ,,Водовод и канализација” и чланова савета МЗ потписан је уговор за изградњу канализације на Шабачком путу. На простору од ,,Интерекса” до надвожњака радиће се више од 5 километара канализационе мреже. Рок за завршетак радова је годину дана.

Директор ЈКП ,,Водовод и канализација” Бранко Матић рекао је да су се по завршетку радова на Ваљевском путу стекли услови да се започне изградња нове канализационе мреже на Шабачком путу.

-Ми ћемо након тога урадити и пројекат како би спојили цело село Звечка на канализациону мрежу, тачније спојићемо Шабачки и Ваљевски пут – додао је Матић.

Заменик председника Скупштине ГО Обреновац Милорад Јанковић казао је да поносан што су две месне заједнице обухваћене овим пројектом и додао да се радовима који се паралелно изводе на изградњи топлификационе мреже знатно подиже квалитет мештана насеља Музичка колонија.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић изразио је задовољство зато што се уговор потписује на самом крају године и истакао да за општинско руководство не постоје празници.

-Ми смо ту за вас и ви треба да празнујете и да се веселите. Вечерас помилујте своје најближе и пожелите им здравље пре свега. Ми овим радовима настављамо ширење инфраструктурне мреже и ниједан квадратни метар наше општине неће бити запостављен. Данашњу прилику користим да се обратим и грађанима Барича, Белог Поља и Ратара којима се пројектује изградња канализације и радови ће почети у септембру месецу. Велики тим инжењера седи и сви се водимо планом председника Србије Александра Вучића да наша земља 2025. године мора да има основну инфраструктуру. Да сваки грађанин има пут до своје куће, здраву питку воду и канализациону мрежу – додао је Чучковић и најавио да ће се по завршетку радова целокупна деоница од Ратара до Црне тачке пресвући новим асфалтом и да ће паралелно са тим урадовима бити урађен нов тротоар на тој деоници.

Петар Лалић, председник Савета МЗ Звечка истакао је да се овим радовима наставља инфраструкурни развој овог насеља. Он је подсетио да се паралелно изводе радови на асфалтирању нових улица, изградњи нове школе и фискултурне сале и да је у претходном периоду урађена канализација на Ваљевском путу.