Градска општина Обреновац на самом почетку 2020. године по десети пут организује манифестацију ”Обреновац – град отвореног срца”. По угледу на традиционалну београдску акцију ”Улица отвореног срца”, 1. јануара, од 10.00 до 14.00 часова, на Тргу др Зорана Ђинђића у Обреновцу, деци Обреновца ће срећну Нову годину пожелети глумци, музичари, плесачи, кловнови, Деда Мразеви…

У склопу програмa, који ће се одвијати на бини на градском тргу 1. јануара, посетиоци ће моћи да виде наступе балетских група, фолклорних ансамбала, слушаће песме дечијег хора и одгледаће представу ,,Обреновачког позоришта”. На витражима у парку биће постављене фотографије са прошлогодишње манифестације ”Обреновац – град отвореног срца” и свако може преузети фотографију на којој се налазе његови најмилији. На посебном штанду ће се служити чај, колачи и сендвичи за посетиоце.

Шахисти клуба ,,Хозе Раул Капабланка”, ће играти симултанку са заинтересованима, правиће се божићни колачи. Деци ће бити дељени беџеви, заставице са логом и знаком манифестације,а одраслима магнети са мотивима Обреновца.Поред овог штанда биће постављена кутија за прикупљање средстава за помоћ ,,Удружењу дистрофичара Обреновац” .Организује се литерарни и ликовни конкурс за ученике основних школа са темом “Зима у мом Обреновцу“, а награђени радови ће бити представљени у просторијама библиотеке „Влада Аксентијевић“. На тргу се организује и базар књига где своја издања приказују локални издавачи. Своје радове приказаће ученици основних и средњих школа, као и чланови Београдског центар за особе са инвалидитетом као и чланови Герентолошког клуба Обреновац. У парку је предвиђен приказ рада одреда извиђача ,,Звезвдан Недељковић” и подмлатка Црвеноg крста Обреновац.

Програм се завршава доласком на трг чланова мото друштава у организацији клуба“Wariors“ на моторима који ће делити поклоне и слаткише деци.

Празничну атмосферу ће употпунити балони, украси, музика… На Тргу ће децу забављати кловнови.

Основна идеја ове манифестације је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости.