У позоришној сали Дома културе свечаном академијом и доделом признања заслужним грађанима обележен је Дан општине Обреновац. Велики јубилеј, 160 година од тренутка када је кнез Милош Обреновић дозволио да се варош Палеж назове по његовом презимену, прослављен је пригодним програмом и концертом хора „Viva Vox“.

Присутним грађанима и гостима обратио се председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић. Он је рекао да су све активности и развој нашег града усмерени искључиво ка томе да задрже младе у Србији и пруже им адекватну будућност.

“Јако је важно да пред себе данас ставимо два циља, јер ако ме питате зашто не ликујемо над резултатима који су видљиви на сваком кораку, ја имам контра питање – коме и за кога се све то ради данас? Коме и за кога, када је у Србии постало модерно напустити своју земљу. Ми овде у Обреновцу, у једном малом, али развијеном граду Србије, ћемо стати у борбу да се створе услови и мотивишу млади људи да остану у свом граду и крај својих огњишта“, поручио је Чучковић.

Он је напоменуо да ће се конкретним мерама и у наредном периоду радити на подстицању наталитета, развоју приватних предузећа у Обреновцу, као и многим другим активностима које одговарају на захтеве грађана.

Директор „Електропривреде Србије“ Милорад Грчић подсетио је присутне на бројне успоне и падове, али и марљиве Обреновчане без чијег труда Обреновац не би изгледао овако како изгледа данас.

„Наши кораци ће бити све крупнији и наставићемо да радимо оно што је започето – да Обреновац постане град за 22. век. Сигуран сам да свако у Обреновцу има ову жељу и да ћемо сви заједно, у свакој сфери живота, успети да газимо овим корацима, а најбоље ће се то показати ако наредне генерације буду поносне на нас”, рекао је Грчић.

И ове године додељена су специјална признања заслужним грађанима Обреновца – Слободану Бранковићу, генералном секретару Атлетског савеза Србије, бившем атлетском репрезентативцу и носиоцу европских медаља, Вуку Тодоровићу, репрезентативцу Србије у одбојци, Гојку Вујићу, професору историје и дугогодишнејм директору обреновачке гимназије, Надежди Првуловић, професорки математике, Аресенију Михајловском, власинику псоластичарнице „Пчела“, Културно-уметничком друштву „Прва искра“ из Барича и Центру за очување традиције и културе „ТЕНТ“.

Награда „Полицајац године“ уручена је Зорану Симићу, док је титулу „Ватрогасац године“ понео Славко Минић.

Током вечери Обреновчанима је приказан и историјско-документарни филм у продукцији РТВ Маг, који је представио Обреновца током 160 година. Након свечане академије, а као поклон присутним грађанима, одржан је концерт хора „Током вечери Обреновчанима је приказан и историјско-документарни филм у продукцији РТВ Маг, који је представио Обреновца током 160 година. Након свечане академије, а као поклон присутним грађанима, одржан је концерт хора „Viva Vox“.