У Институту за неонатологију у Београду, прошле недеље су представници компанија хероја Привредно друштво “Термоелектране Никола Тесла”, Фонда Теленор Фондације, МК Групе, ЈП ПТТ Саобраћаја Србије, Телеком Србије, А.Д. Србијагас-а, са задовољством залепили плочице на инкубаторе које су донирали.

 
Институт за неонатологију у Београду је захваљујући првим донацијама компанија хероја добио шест, док ће Институту за здравствену заштиту деце и омладине у Новом Саду бити донирано пет нових инкубатора, речено је на конференцији за новинаре одржаној у овој установи.
 
Председник Фонда Б92 Веран Матић је, том приликом нагласио да је протекле недеље у земљу ушло више инкубатора него у протеклих пет година и то захваљујући компанијама које се увек прве укључују акцијама Б92.
 
До сада је прикупљено доста средстава за наставак ове акције. Нови инкубатори (Dreger Isolete C2000 i “Caleo”) који поседују најсавременије технолошке системе омогућиће најквалитетнији третман и исход лечења.
 
Директорица Института Нивеска Божиновић Прекајски је захваљујући се донаторима истакла:
 
– У име Института могу да кажем једно велико хвала свима вама који сте заиста једном добром вољом и наравно могућношћу и јаком енергијом, ове лавине која је покренута као једна хумана акција да од 100 инкубатора, за ове три недеље имамо већ 40 обезбеђених, што се до сада није догодило у Србији.
 
 
 
Одлуку о томе ко ће испоручити и ко има најквалитетније инкубаторе донели су стручњаци из Института за неонатологију.
 
Стари инкубатори они који су деценијама одржавали животе наших малих хероја ускоро ће бити на путу у своју родну земљу. Наиме, немачка компанија уврстиће своје хероје рада 40-годишње инкубаторе у музејске експонате.
 
Привредно друштво ТЕНТ се међу првима придружило акцији Б92 “Битка за бебе” донирањем (милион динара) инкубатора Институту за неонатологију у Београду.
 
Извор: www.tent.rs