У претходном периоду Комисији за безбедност саобраћаја стигле су бројне сугестије Обреновчана, које су се тицале неосветљених пешачких прелаза у Улици Краља Александра Првог. У сарадњи са Јавним предузећем за изградњу Обреновца, Комисија је решила дугогодишњи проблем, постављањем светиљки на четири спорне локације.

“Комисији за безбедност саобраћаја се у протеклом периоду обраћао значајан број грађана са територије Градске општине Обреновац. Посебан акценат је био на четири пешачка прелаза јер је ту било веома неосветљено. Пре свега због дрвећа које је заклањало светлост уличне расвете, која је иначе, на овом делу била појачана”, рекао је Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност саобрађаја Градске општине Обреновац.

Вранешевић каже да је искључиво бирократска процедура разлог због ког су грађани морали дужи временски период да чекају постављање нове јавне расвете. Он је уверен да ће осветљење довести до тога да безбедност у саобраћају овог дела општине буде на задовољавајућем нивоу.

“Поставили смо нову јавну расвету на четири пешачка прелаза, која осветљава само те пешачке прелазе. Ефекти су већ неколико дана изузетно велики јер и возачи и пешаци сада боље виде једни друге, него што је то био случај. Надамо се да више нећемо имати никаквих повреда, никаквих саобраћајних незгода на овим пешачким прелазима”, казао је Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу “Обреновац”.

Највише проблема на овим локацијама имали су пешаци и бициклисти, чија је безбедност посебно била угрожена у вечерњим сатима.

“Наши суграђани који живе у оклоним зградама имали су тешке муке, поготово ноћу. Сада сви могу да буду безбрижни, а ово је ствар коју ћемо ми у наредном периоду покушати да реализујемо и на осталим критичним тачкама које се налазе на територији Обреновца”, додао је Вранешевић.

Комсија за безбедност саобраћаја апелује на возаче и пешаке да и уз постављену расвету буду веома пажљиви, пошто је реч о једној од најпрометнијих саобраћајница у Обреновцу.