На свим путним правцима у Обреновцу, на којима су се у протеклом периоду појавиле ударне рупе, путари ће завршити посао на крпљењу истих. Радови ће се одвијати на градским саобраћајницама и сеоским путевима, и требало би да буду завршени у кратком периоду, јер се примењује нова технологија рада.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић нагласио је да су машине поново пребачене на локалне путеве након завршетка аутопута ,,Милош Велики”.

-Тренутно смо у акцији где крпимо ударне рупе и доводимо путеве у возно стање. Надамо се да ћемо захваљујући новој технологији рада све рупе у веома кратком року закрпити. Урадићемо све локалне, некатегорисане и државне путеве, на тај начин саобраћајнице ће бити спремне за предстојећу зимску сезону. Због посебних временских услова који нас чекају, на путевима ће бити посипана со како би се саобраћај неометано одвијао – додао је Вранешевић.

Помоћник председника Градске општине Обреновац, Радован Манојловић истакао је да је нова технологија рада знатно бржа и квалитетнија.

-Од ове недеље примњеујемо нову технологију крпљења рупа. Једна машина обавља цео посао. Прво се очисти прљавштина из рупе, затим се прска подлога чистим битуменом, након чега иде битумен и агрегат, док се на крају ставља завршни слој чистог агрегата – објаснио је Манојловић.

У току данашњег дана акција се изводила на простору месне заједнице Бело Поље, а у плану је да машина у наредном периоду обиђе све месне заједнице на територији општине Обреновац.