Kонкурс „Можемо и ми“ спроводи Фондација Ана и Владе Дивац у оквиру пројекта „Подршка становништву у заједницама погођеним избегличком кризом у Србији“ уз подршку Фондација за отворено друштво (Open Society Foundations).

Фондација Ана и Владе Дивац ће подржати најбоље пројекте неформалних група и организација цивилног друштва које унапређују квалитет живота и решавају проблеме локалног становништва у општинама Шид, Сомбор и Обреновац, а посебно оне пројекте који се реализују у руралним срединама, стварају простор за заједничке активности миграната и локалног становништва, у реализацију укључују велики број људи и који стварају највећи бенефит за локалну заједницу у области културе, образовања, здравља, спорта, безбедности, екологије и др.

 

KОЛИKИ ЈЕ УKУПАН ФОНД ЗА ПОДРШKУ ПРОЈЕKТИМА?

Фондација Ана и Владе Дивац ће подржати иницијативе неформалних група и локалних организација на територији општина у којима се пројекат спроводи – Шид, Сомбор и Обреновац, а укупан износ подршке износиће 70.000 долара у динарској противвредности.

KО МОЖЕ ДА KОНKУРИШЕ?

  • Неформалне групе од минимално 5 грађана и грађанки
  • Удружења и фондације са територија општина Шид, Сомбор и Обреновац

Пројекти се морају реализовати на територији општина Шид, Сомбор и Обреновац.

KОЛИKО СРЕДСТАВА ЈЕ МОГУЋЕ ДОБИТИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕKТА?

Неформалне групе ће бити у могућности да добију до 200.000 динара, а удружења и фондације до 600.000 динара за реализацију пројеката.

KАKО И ДО KАДА ЈЕ МОГУЋЕ ПРИЈАВИТИ СЕ НА KОНKУРС?

За пријаву на конкурс неопходно је преузети и попунити пријавни формулар (можете га преузети овде) и послати га до 31.01.2020. у поноћ искључиво на један од следећих начина:

  • Електронски, путем онлине формулара којем можете приступити овде
  • Поштом на адресу Фондације Ана и Владе Дивац, уз обавезну пријаву послате пошиљке кроз формулар којем можете приступити овде

Пријаве пројеката послате на други начин неће бити узете у разматрање.

KОЛИKО ДУГО ПРОЈЕKТИ МОГУ ДА ТРАЈУ?

Пројекти могу трајати најдуже 7 месеци. Минимално време трајања није дефинисано. Пројекти се морају реализовати у периоду од фебруара до августа 2020. године.

СМЕРНИЦЕ

Све информације о правилима конкурса (прихватљивим трошковима, критеријумима и важним датумима) можете пронаћи у Смерницама.

За све додатне информације, молимо Вас да нас контактирате путем е-маила моземоими@дивац.цом или на број телефона 062797875.