Нова занимација за најмлађе у Забрану. Колико су вешти, издржљиви и снажни, моћи ће да провере на вештачкој стени за туристичко пењање која је постављена у излетничкој шуми.

Забран је бисер Обреновца, сви Oбреновчани често посећују Забран и уживају у његовим лепотама. Наша идеја је управо да привучемо посетиоце и из других крајева Србије, што нам је омогућено отварањем аутопута „Милош Велики“, а нарочито другог крака који ће спојити Београд и Обреновац. Самим тим очекујемо да одређени број људи дође и ужива у лепотама нашег Забрана. Непрестано покушавамо да унапредимо овај простор, уводимо нове садржаје, један од садржаја је управо туристичка стена која је намењена свим грађанима, а посебно деци. Поред тога имамо и пешачко-бициклистичку стазу у дужини од 10 км, у облику прстена око Забрана. У наредном периоду у току је израда пројектне документације за „Авантура парк“ који ћемо имати у следећој сезони.  Наставићемо да унапређујемо форланд, имаћемо зону са бесплатним интернетом, као и нове лежаљке чиме се надамо да ћемо употпунити понуду Забрана и довести што више посетилаца-рекао је Светозар Андрић директор ЈП за заштиту и унапређење животне средине.

Нарочито смо поносни што можемо у континуитету да употпунимо рекреативне и спортске садржаје на територији наше општине. Овог пута имамо могућност да кроз туристичку стену грађанима обезбедимо додатну рекреацију, као и да у наредном периоду имамо могућност за наставак овакве врсте изградње, како би ова дисциплина била што значајнија за све грађане. Позивам све грађане, а нарочито наше најмлађе суграђане да уживају-рекао је Милош Станковић, члан општинског Већа.

Председник општине Мирослав Чучковић, рекао је да му је изузетно драго што се види велика радост код малишана поводом ових садржаја, као и новогодишњег лавиринта који је постављен на Тргу, где људи имају овакву врсту угођаја у свом граду. Такође је поручио да су свуда постављене сигурносне камере и овом приликом замолио и апеловао на грађане да не уништавају садржаје за најмлађе.