Tридесетпета седница Већа Градске општине Обреновац одржана је данас у Месној заједници Јасенак. Овај сусрет искоришћен је како би био обављен разговор са мештанима и Саветом месне заједнице о решавању текућих проблема.

Чланови Већа Градске општине Обреновац и директори јавних предузећа се територије општине Обреновац изнели су све податке о активностима које су биле реализоване на територији Месне заједнице Јасенак у протеклом периоду, а које се тичу јавне расвете, уређења канала, асфалтирања путева и других текућих питања.

Први пут откад постоји МЗ Јасенак одржана је седница општинског Већа. У Јасенку је изграђен један од највећих капиталних пројеката Јасенички поток, који је задњих 4,5 деценије највећа инвестиција у Јасенку. Асфалтиран пут за Забран-Сенић крај, наставља се асфалтирање Винског пута, постављено је и улично осветљење. У наредном периоду је најбитнија реконструкција путева, три крака пута Л 2004, Л 2005 и  Л 2038. Реконструкција Дома у Јасенку,  увођење воде у Дом, постављање цевних пропуста у Јасеначком потоку и надстрешнице у основној школи у Јасенку – рекао је председник МЗ Драгивоје Радосављевић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је ова седница још једна у низу која се одржава са циљем да се грађани ближе упознају са радом општинског Већа. Он је истакао четири ствари које треба да се ураде у МЗ Јасенак: тотална реконструкција свих путева у Јасенку Л 2004, Л 2005 и  Л 2038,  у основној школи да се уради надстрешпница испред школе , с обзиром да представља опасност за ученике школе.  Што се тиче прикључења на воду, ЈКП „Водовод и канализација“ ће извршити прикључење Дома у Јасенку на воду у најкраћем року. У буџету за наредну годину имаћемо у оквиру реконструкције свих Домова културе и Месних заједница и анализу и реконструкцију овог простора. Домови у свим селима неће више бити ругло наших Месних заједница него место за окупљање свих мештана. С обзиром да крећу ледени дани мора се бринути о сваком становнику који нема огрев или има проблем са грејним телима у кући.

Директор ЈП за изградњу Обреновца, Милан Марошанин, истакао је шта је урађено у претходном периоду у МЗ Јасенак. Завршен део радова на Винском путу, у плану је наставак радова и завршетак комплетне деонице од 700 м, тако да ћемо повезати и један и други крај са асфалтом. Радови Јасенак-Вранић који ће нам бити основно задужење је попуњавање свих ударних рупа. Реконструкција Дома МЗ је у плану већ за наредну годину. Јавно предузеће је на овом простору у претходном периоду урадило 16,5 км сечења обала, растиња уз некатегорисане путеве, 204 м је асфалтирано новог пута, 100 м је насуто са отпадним каменом. У наредних 20 дана кренућемо са радовима за насипање некатегорисаних путева са струганим асфалтом, што ће трајати до априла месеца 2020. године, када ћемо обухватити и све остале МЗ. На основу захтева МЗ постављено је 5 нових светиљки, 3 нова стуба, а у периоду од последњих 4 година то је 56 светиљки и 14 нових стубова јавне расвете, који су по годишњем плану и програму распоређени по МЗ. Напомињем да смо имали изузетну сарадњу са представницима МЗ.

Настављамо са праксом коју смо усвојили да се седнице општинске Владе оджавају у МЗ широм територије наше општине. Данас смо у Јасенку и од 45 тачака, које су биле данас на дневном  реду општинског Већа 37 тачака је уско везано за дневни ред будуће седнице Скупштине ГО која ће се одржати 12. децембра у 9 часова. Управо на тој седници Скупштине  ће бити усвојен и нови рекордни буџет за нову годину који је ослоњен на буџет Града Београда, који ће наредне године износити милијарду и 320 милиона евра. Завршетак аутопута за нас представља почетак новог живота. Наш буџет за наредну годину је управо усмерен на све оне ствари које живот значе свим нашим суграђанима и становницима наше општине, пре свега за реконструкцију свих постојећих саобраћајница желимо да дођемо путем до сваке куће. Такође,  желимо да реконструишемо нашу путну инфраструктуру, желимо да проширимо нашу водоводну, канализациону као и топловодну мрежу,  да би ми као Градска општина побољшали живот наших суграђана – рекао је Мирко Вранешевић председник Скупштине Градске општине.