Радници ЈКП “Топловод” обављају радове на ширењу топловодне мреже за насеље Музичка колонија. Захваљујући радовима на ширењу топловодне мреже 170 домаћинстава из oвог насеља биће прикључено на систем централног грејања. Вредност радова износи четири милиона динара.

Борис Ивковић, директор ЈКП ,,Топловод” нагласио је да су ово нови радови на проширењу топлотне мреже у Обреновцу.

-Овде ћемо изградити нову топлотну подстаницу 45А, уз насеље Стара циглана на Шабачком путу све до центра Музичке колоније. Грађани треба да знају да би ми данас били на овом месту, четири године смо санирали долазни примар у дужини од неколико километара. Пре три године смо урадили од залеђа Дома културе, тј од Рвата, све до зграде ,,HELP”-a и прошле године смо наставили. Сада на овом месту имамо довољне количине поуздане енергије, без губитака у мрежи – казао је Ивковић и истакао да се оваквим радовима знатно подиже брига о заштити животне средине, зато што се према његовим речима годишње угаси 200 димњака, када се куће прикључе на централно грејање.

Радови су отпочели крајем новембра, док ће мештани бити прикључени већ за следећу зиму.

Заменик председника Скупштине Градске општине Обреновац Милорад Јанковић истакао је задовољство зато што се насеље Музичка колонија напокон прикључује на топловодну мрежу.

-На овом месту је 1981. године стигло грејање и ту је стало. Данас на истом овом месту ћемо да славимо, зато што и наше насеље коначно добија грејање. Народ је годинама чекао да ови радови почну и радује нас што се обећања претварају у дела – додао је Јанковић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, обишао је градилиште и том приликом разговарао са мештанима.

-Цев која долази до Шабачког пута па онда изградња те цеви траје годину дана. Секундари који се шире по сокацима следе након тога. Бело Поље се радило сваки дан, док није завршено и тако ће и овде бити. Важно је сад да имамо довољно енергије. Раније се вукло нажалост на друге стране. Ми желимо да сви мештани овог дела Обреновца имају целокупну инфраструктуру – казао је Чучковић.

Чучковић је са окупљеним људима разговарао и на тему кад ће становници са Шабачког пута добити грејање.

-Ми сада у децембру исплаћујемо народ, после тога се расписује тендер за извођење радова. Тај тендер траје 60 дана. Ово је пројекат који ради ТЕНТ и ми цев можемо очекивати на зиму 2021. године. – најавио је Чучковић и подсетио да ће у врло блиском периоду мештани овог дела Обреновца добити канализациону мрежу која ће се налазити на правцу од супермаркета ,,Аман” до надвожњака и затим ће ићи лево у правцу Улице Драге Вуковића Корчагина.