Метеоролози најављују прве снежне падавине, а по свему судећи, зимске службе их спремно дочекују. Сва предузећа задужена за одржавање путева на територији Градске општине Обреновац имају довољно људства, машина и средстава, што ће омогућити адекатну реакцију на предстојеће временске прилике.

Чланови Штаба зимске службе су са председником општине Мирославом Чучковићем обишли један од пунктова и уверили се у наводе да снег и температуре у минусу неће пореметити саобраћај.

“Све је спремно. Нормално, како се буду појачавале падавине, тако ће се допремати и со и агрегат за посипање. Сада не постоји довољан простор где би се депоновало пар хиљада тона соли и агрегата”, рекао је Горан Ћирић из Штаба зимске службе ГО Обреновац.

На подручју Обреновца постоје четири пункта. Службе дежурају 24 сата, а стање приправности је на другом степену.

За одржавање Шабачког пута задужено је предузеће “Штрабаг”, за Ваљевски пут и деонице на којима се одвија аутобуски саобраћај ЈКП “Београд пут”, док предузеће “Магистрала” у својој надлежности има пут ка Степојевцу и Вранићу.

Јавно предузеће за изградњу “Обреновац” са својим подизвођачима бринуће се о некатегорисаним путевима, а ова зима донела је и нова овлашћења.

“Од ове године, сходно изменама Статута Града Београда, Јавном предузећу за изградњу “Обреновац” поверено је и одржавање свих саобраћајних површина у оквиру стамбених насеља на подручју Градске општине Обреновац”, објаснио је Ћирић.