У хали спортова Спортско-културног центра “Обреновац” у недељу је одржан 30. Међународни карате турнир “Трофеј Обреновца”. Учешће на овом престижном такмичењу узело је 400 такмичара у појединачној конкуренцији и 47 екипа у екипном делу такмичења.

“Први турнир је организован 1988. године и већ тада се показало да је то била права одлука, јер смо се, осим клуба који има запажене резултате, уписали и на мапу добрих организатора. Деведесетих година смо били домаћини и два балканска првенства. Овај турнир сваке године привуче велики број најмлађих, а то утиче и на масовност клуба, па можемо да црпимо и базу за тај такмичарски узраст”, рекао је Драган Лапчевић, тренер Карате клуба “Раднички”.

КК “Раднички” је и ове године био задужен за организацију турнира, а помоћ и подршку пружила је Градска општина Обреновац.

“За нас је најважније да се што више деце бави спортом, да се на прави начин приступа односу према спорту. Наш циљ је да и у будућности клубовима обезбедимо максималну продшку, кроз инфраструктурне пројекте, кроз развој спорта на територији Градске општине Обреновац, како би и такмичарски резултати били на што вишем нивоу”, казао је Милош Станковић, председник Комисије за спорт ГО Обреновац.

“Трофеј Обреновца” убраја се у најважније спортске манифестације на територији наше општине, о чему сведочи и велики број посетилаца који сваке године са трибина бодре младе каратисте.