У насељу Бреска ове недеље завршена је изградња топлификационе мреже. Реч је о инвестицији вредној 46 милиона динара а захваљујући овим радовима на топлификациону мрежу прикључено је око 60 домаћинстава.

Директор Јавног комуналног предузећа ,,Топловод” Борис Ивковић изразио је задовољство зато што је данас насеље које се налази одмах уз ТЕНТ прикључено на грејање.

-Укупна дужина мреже је око 2 километра. Ове године смо прикључили око 250 домаћинстава и ако израчунамо да је свака кућа трошила по 10 тона угља, видимо знатан напредак и у еколошком смислу. Ми овде не стајемо, започињемо радове ка примарном одвојку за подстаницу 45А, то је нови конзум у насељу Музичка колонија. Такође почињемо радове на такозваном делу ,,мини Бреска”, то је група кућа који ће добити своју подстаницу и они ће ове зиме уживати у благодетима грејања, по чему је Обреновац познат – додао је Ивковић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом разговора са мештанима истакао је да се овим радовима исправља вишедеценијска неправда.

 

– Ови људи су од 90-их година лагани да ће добит грејање и на крају су и дигли руке. Они се налазе на корак од електране и данас се ми радујемо са њима. На поклон мештанима смо донели и књиге у којима пише да је Бреска најстарије насеље у Обреновцу и оно датира из 1536. године. – нагласио је Чучковић.

Директор Библиотеке ,,Влада Аксентијевић”, Вукашин Љуштина поделио је мештанима књигу ,,Пулс вароши” у којој пише да то насеље датира из 16 века.

-Ми желимо да покажемо грађанима да заиста пишемо и документујемо историју нашег града. У припреми имамо два нова наслова, један ће изаћи до краја године и обреновчани могу очекивати једно велико изненађење где ће имати прилику да се подсете на старе дане – најавио је Љуштина.

Мештанин овог дела Обреновца Вукосављевић Петар изразио је задовољство зато што је насеље Бреска напокон прикључено на топлификациону мрежу. Он је казао да је овај пројекат прави пример сарадње месне заједнице са Градском општином Обреновац.