Етно сајам хране и пића окупио је ове године велики број излагача. На највећој и најстаријој смотри представили су се произвођачи традиционалних прехрамбених производа, најчешће рађених руком, на традиционалан начин. На штанду Града Београда своје производе представили су и пољопривредници из Обреновца.

-Ове године уз наше излагаче имали смо и ученике из Пољопривредно хемијске школе, који су презентовали своје производе. Јако је важно што наши излагачи на овако великим сајмовима могу да потпишу уговоре са великим купцима и то је значајно за њих. Ми као општина трудимо се да помажемо младе пољопривреднике, увек смо ту како би им обезбедили сву могућу помоћ у вези субвенција. Подсећамо их да је тренутно актуелан конкурс за младе, до 31. децембра, а већ почетком године очекујемо и нове јавне позиве- истакла је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду Градске општине Обреновац.

Ове године на Сајму су подељена специјална признања за постигнуте резултате из области услуга, производње и иновација, као и призања за пољопривреднике у области органске производње.